18 april 2019

Geef dieven geen kans

Jaar na jaar daalt het aantal woninginbraken. En dat is fantastisch nieuws. Toch registreerde de Federale Politie in het eerste trimester van 2018 nog steeds 13.125 woninginbraken. 

Lees meer

De diefstalpreventieadviseur is – behalve veel punten waard in Scrabble – een onafhankelijk expert voor diefstal of brand. De aangeboden diensten verschillen van gemeente tot gemeente. 

Lees meer

Rookmelders in je huis hangen is een eerste, levensreddende stap. Maar dat betekent niet dat je nu op je lauweren kan rusten. We geven je 5 tips voor goed werkende – en dus betrouwbare – rookmelders. 

Lees meer

Bezorgd dat je huisdieren zullen ontsnappen als je het huis uit bent? Bang dat iemand ze zal stelen? Nerveus dat er iets ernstig met hen kan gebeuren? Met deze tips hou je je furry friends sowieso veilig en beschermd.

Lees meer

Welke overeenkomsten zijn er tussen inbrekers en hoe kunnen we ze herkennen? Het typische beeld van een dief met een bivakmuts en koevoet is alvast passé. Inbrekers gaan vandaag veel slimmer en discreter te werk. 

Lees meer
28 februari 2019

Is jouw woonomgeving veilig?

Een woning kan snel kwetsbaar zijn voor inbraken. Meerdere factoren spelen daarin een rol. De omgeving van je woning is er een van. Sommige wijken zijn nu eenmaal veel kwetsbaarder voor inbraken dan andere. We geven je 5 reden waarom een inbreker wel of niet voor jouw huis kiest.

Lees meer
14 februari 2019

Hoe werkt een rookmelder?

Iedere woning in België is voorzien van een rookmelder of zou dat toch moeten zijn. We vertrouwen er blindelings op dat het kleine apparaatje ons veilig houdt. Maar hoe werkt een rookmelder nu precies? Hoe installeer je hem het best en wat veroorzaakt een brandalarm? Onze security experts leggen je het graag uit. 

Lees meer

Een efficiënt branddetectiesysteem zorgt ervoor dat je tijdig wordt gewaarschuwd om je woning te evacueren of de brand in een vroeg stadium te blussen. Het is dan ook belangrijk dat je systeem up-to-date is. 

Lees meer
31 januari 2019

Ingebroken? Wat nu?

Het slachtoffer zijn van een inbraak is vaak traumatiserend. Toch is het belangrijk dat je het hoofd probeert koel te houden. Onze checklist legt je uit wat je te doen staat. 

Lees meer

Whatsapp staat gekend als een van de veiligste chat applicaties. Hoewel de app berichten sterk beveiligt wanneer ze in transit zijn tussen toestellen, is het toch mogelijk voor aanvallers om mee te lezen. De beveiliging van jouw berichten is dus niet waterdicht. Dat ligt voornamelijk aan aan het systeem waarop de app draait. 

Lees meer

Ja, ik ben op zoek naar een Security expert in mijn buurt