28 februari 2019

Is jouw woonomgeving veilig?

Een woning kan snel kwetsbaar zijn voor inbraken. Meerdere factoren spelen daarin een rol. De omgeving van je woning is er een van. Sommige wijken zijn nu eenmaal veel kwetsbaarder voor inbraken dan andere. We geven je 5 reden waarom een inbreker wel of niet voor jouw huis kiest.

  1.    Let op je locatie

De nabijheid van een snelweg maakt van je woning een makkelijk doelwit. Hetzelfde geldt voor weinig gebruikte en schaars verlichte straten. Ze geven inbrekers de kans om onopvallend te werk te gaan, zeker als je woning een rechtstreekse toegang heeft vanaf de weg 

2.    Geef een teken van leven 

Laat op een zichtbare plek licht branden of laat je auto op de oprit staan. Zo ziet een inbreker sneller als er bewoners of buren thuis zijn. Staat er een wagen op jouw oprit of op die van je buren, dan zijn ze sneller gealarmeerd.

3.    Laat ze binnen piepen

Het is misschien een beetje onaangenaam als je buren kunnen binnenkijken, maar ze zijn wel het ideale afweersysteem voor inbrekers. Hoe meer buren, hoe makkelijker die kunnen gluren en hoe minder aantrekkelijk je woning is voor dieven.

4.    Steek variatie in je ritme 

Veel dieven observeren eerst de gewoontes van hun toekomstige slachtoffers. Een inbraak is dus niet altijd willekeurig. Staat een woning vaak leeg of wordt hij bewoond door een enkele persoon, dan is het risico groter.  

5.    Hou het netjes

Inbrekers verkiezen slecht onderhouden huizen en straten. Een woning die goed onderhouden is, straalt uit dat het minder makkelijk is om er binnen te komen. 

 

Wil je je huis beter beschermen? Bezoek onze stand op Batibouw en we geven je alle info die je nodig hebt. Je Security expert enBlueShield treden in actie nog voor een mogelijke inbraak plaatsvindt.

veilige woonbuurt

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.