21 maart 2019

Zo hou jij je huisdieren veilig als je niet thuis bent

Bezorgd dat je huisdieren zullen ontsnappen als je het huis uit bent? Bang dat iemand ze zal stelen? Nerveus dat er iets ernstig met hen kan gebeuren? Met deze tips hou je je furry friends sowieso veilig en beschermd.

  • Laat je huisdier altijd achter in de buurt van een uitgang, op een plek waar de brandweer of politie ze snel kan vinden.
  •  Installeer een veiligheidscamera. Zo houdt er altijd iemand een oogje in het zeil. Als er een probleem is, wordt je ook meteen gewaarschuwd
  • Hou goed contact met je buren. Als je even weg moet, kan je hen om hulp vragen. 
  • Jonge huisdieren laat je best achter in een grote doos. Zo kunnen ze niet op elektriciteitskabels kauwen of voor ander brandgevaar zorgen.
  •  Hou gevaarlijke voorwerpen buiten bereik. Als je weg bent, heeft je hond, kat of ander beest vrij spel in huis. Wie weet wat ze dan uitsteken. 
  • Voorzie voldoende water en eten voor je huisdieren en zorg dat ze er makkelijk bij kunnen. Hongerige of dorstige dieren kunnen heel rusteloos worden.
  • Als er toch brand of rook uitbreekt, breng je huisdier dan onmiddellijk naar de dierenarts. De rook en hitte kunnen grote schade veroorzaken aan de luchtwegen.

 

Wil jij graag je huisdieren extra veilig houden of heb je meer advies nodig? Vind een Security expert in je buurt

veiligheid huisdieren

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.