07 februari 2019

Kan je een verouderd branddetectiesysteem vernieuwen?

Een efficiënt branddetectiesysteem zorgt ervoor dat je tijdig wordt gewaarschuwd om je woning te evacueren of de brand in een vroeg stadium te blussen. Het is dan ook belangrijk dat je systeem up-to-date is. 

Wanneer vernieuwen

Het vernieuwen van je huidige branddetectiesysteem kan niet in alle situaties. Je moet rekening houden met het type, de bouwdatum en de eigenschappen van het pand. Soms is het ook beter om een verouderd branddetectiesysteem in te wisselen voor een nieuw conventioneel systeem. 

Het voordeel hierbij is dat je niet per sé nieuwe bekabeling hoeft te plaatsen. Dat is vaak de grootste kost bij de installatie. Als je de bekabeling kan behouden, spaar je heel wat uit. 

Van conventioneel naar adresseerbaar

Een conventioneel systeem werkt met verschillende lussen voor de detectoren. Als je detector een alarmsignaal afgeeft, dan weet de alarmcentrale niet over welke detector het precies gaat. 

Bij een adresseerbaar branddetectiesysteem is dat anders. Elke detector heeft dan een specifiek adres. Zo weet je meteen waar de brand zit.

Meer weten over de mogelijkheden om je branddetectiesysteem te vernieuwen of gewoon advies nodig? Vind een Security expert in je buurt. 

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.