31 januari 2019

Ingebroken? Wat nu?

Het slachtoffer zijn van een inbraak is vaak traumatiserend. Toch is het belangrijk dat je het hoofd probeert koel te houden. Onze checklist legt je uit wat je te doen staat. 

1.     Bel de politie. 

Wanneer je een inbraak in je woning of je zaak meemaakt, bel je eerst en vooral de politie. Terwijl je daarop wacht, verplaats je niets. Als je nog niet binnengegaan bent, blijf dan best buiten. Laat de politie haar werk doen.


2.     Ga na wat gestolen is

Maak een lijst van de spullen die gestolen zijn en bezorg hem aan de politie en je verzekeraar. Voeg eventuele foto’s toe, vermeld een beschrijving, de ouderdom en een schatting van de waarde. Blokkeer ook je gestolen bankkaarten en mobiele telefoon.


3.     Contacteer je (brand)verzekeraar

Bel je verzekeraar om de diefstal te melden. Bezorg hem of haar een kopie van het proces-verbaal dat de politie heeft opgesteld naar aanleiding van de inbraak. Sommige verzekeraars voorzien ook de mogelijkheid om online aangifte te doen.


4.     Vermijd erger

Wanneer deuren of ramen sporen van braak vertonen, sluiten ze wellicht niet meer zoals het hoort. Je woning is op dit moment erg kwetsbaar. Zorg voor extra veiligheidsmaatregelen om te vermijden dat nieuwe (of dezelfde) dieven hun slag slaan. Security expert kan je daarbij helpen


Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.