11 december 2020

Zo houd je het brandveilig in december

December en januari zijn dé maanden bij uitstek waarin de brandweer extra vaak moet uitrukken voor woningbranden. Je huis in vlammen zien opgaan is een ware nachtmerrie, zorg er dus voor dat je jezelf niet in gevaarlijke situaties brengt. Met onze tips kom je al een heel eind ver.

1. Let op met kaarsen

Nu het ’s avonds al donker is om 17u, steken veel mensen kaarsen aan. Het is mooi en geeft extra gezelligheid. Heel leuk, maar let op dat je een kaars nooit onbewaakt laat staan. Zet het niet te dicht bij een gordijn en blaas ze uit voor je gaat slapen of het huis verlaat.

2. Kies voor LED-lampjes in de kerstboom

Niets mooier dan een kerstboom vol lichtjes! Maar kies hierbij altijd voor LED-lichtjes. Deze geven minder warmte af en dat verkleint de kans op brandgevaar. Laat de lichtjes ’s nachts niet branden en trek de stekker uit het stopcontact als je niet thuis bent, zo vermijd je dat er brand ontstaat als je niet onmiddellijk kan ingrijpen.

3. Gebruik brandveilige kerstversiering

Check op de verpakking van jouw kerstversiering of het materiaal gemakkelijk ontvlambaar is. Let op dat de versiering niet tegen spotjes hangt of dat het niet te dicht tegen een verwarming of haardvuur ligt.

4. Hang een rookmelder in elke kamer

Een gewaarschuwd man is er twee waard! Een ongeluk schuilt in een klein hoekje, voorzie daarom voldoende rookmelders in huis zodat je op tijd gewaarschuwd wordt als er ergens rookontwikkeling is. Vraag hier jouw gratis rookmelder aan bij uw Security Expert. Better safe than sorry!


Geniet van de feesten en houd het veilig!

Recente blogberichten

24 augustus 2021
Doe de jaarlijkse alarmsysteem check!
Lees meer
16 juli 2021
Camerabeelden gebruiken als bewijslast?
Lees meer
16 juni 2021
3 tips om je kinderen met een gerust hart alleen thuis te laten
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.