04 maart 2021

Wat te doen bij inbraak?

Inbrekers slaan meestal hun slag als er niemand thuis is. Dan kunnen ze ongestoord rondlopen in huis en is de kans kleiner dat je hen betrapt. Toch gebeurt het dat ze binnendringen als je thuis bent, gewild of ongewild. Wat moet je dan doen? Wij geven tips:

1.  Breng jezelf en je gezin in veiligheid

Probeer jouw gezin samen te brengen in een afgesloten ruimte, voor zover dit mogelijk is. Bel zo snel mogelijk het noodnummer 101 en volg de tips op van de noodcentrale.

2.  Luister goed

Heb je geen telefoon bij je om de noodcentrale te waarschuwen? Blijf rustig en luister goed. Misschien kan je horen welke taal de inbrekers spreken of kan je een bepaald accent onderscheiden. Onthoud met hoeveel ze zijn en in welke richting ze gevlucht zijn. Dit is allemaal relevante info die de politie kan helpen met hun onderzoek.

3.  Denk aan je veiligheid

Hang niet de held uit en ga geen confrontatie aan met de inbreker. Je weet niet tot wat hij in staat is en of hij gewapend is. Niets in jouw huis is meer waard dan je eigen leven of dat van je gezinsleden!

4.  Voorkomen is beter dan genezen

Wakker worden omdat er iemand rondsluipt in jouw huis, is een erg traumatische ervaring. Bespaar jezelf deze nachtmerrie en zorg dat inbrekers jouw huis zelfs niet willen betreden. Installeer een professioneel alarmsysteem en denk aan camerabewaking.

Wil je tips krijgen van een professional om jouw huis zo veilig mogelijk te maken?

Vraag gratis advies aan een van onze Security experts!

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.