De keuken doet je meestal denken aan lekker eten en gezellig tafelen, maar heb je al eens stilgestaan bij de gevaren? Hier kom je te weten welke risico’s er kunnen voorkomen in je keuken en hoe je bepaalde gevaren kan vermijden.
Het kooktoestel
Laat potten en pannen niet zomaar op het vuur staan.
Vergeet het kooktoestel niet uit te zetten als je de keuken verlaat.
Laat de gasaansluiting regelmatig nakijken
Gebruik de kookplaat niet als verwarmingstoestel
De microgolfoven
Niet alle voorwerpen mogen in je microgolfoven. Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing van het toestel.
Sluit het voedsel niet hermetisch af. Zorg er bij het opwarmen voor dat de stoom kan ontsnappen.
De friteuse
Ververs regelmatig het frituurvet (na ongeveer 10 keer).
Laat het toestel nooit onbewaakt achter terwijl het aanstaat.
Brand? Giet NOOIT water over een brandende friteuse! Verplaats het toestel niet! Gebruik steeds een blusdeken en schakel de stroomvoorziening uit. Verwittig de brandweer (112) voor een controle. Haal het blusdeken er zelf niet af.
De dampkap
Reinig of vernieuw de vetfilter minstens 4 keer per jaar.
Gebruik bij voorkeur een metalen filter (makkelijk te reinigen in de vaatwas).
Flambeer nooit onder een werkende dampkap.
Schakel de dampkap uit indien een pot of de friteuse vuur vat
Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.
Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door op 'Ja, ik accepteer cookies' te klikken, gaat u akkoord met deze cookies. Wil u meer weten over cookies, of informatie hoe u cookies kan uitschakelen? Raadpleeg dan onze privacyverklaring.