14 augustus 2019

Een waakhond in huis: goed idee?

Het moeilijkste element voor een inbreker is de toegang tot je woning. Als dat niet lukt binnen een aantal minuten, dan haakt hij snel af. Eenmaal binnen kan een alarmsirene, menselijke aanwezigheid of het plotselinge geblaf van een hond hem ook afschrikken.

Denk je erover na om een waakhond in huis te nemen als extra beveiliging? Een dier in huis nemen en hem goed verwelkomen is niet onbelangrijk, zeker als je er een specifieke functie aan wil toekennen. Een waakhond is en blijft vooral een dier met specifieke behoeften. Denk dus goed na voor je de stap naar een waakhond zet. 

Niet zonder risico’s 

Hier zit het probleem. Als je een lieve familiehond wilt die ook kan blaffen, grommen, aanvallen of bijten op commando … Daar zit heel wat intensieve training achter. Een hond is ook geen programmeerbaar speelgoed, waar je bepaalde settings op kunt installeren en klaar. Een waakhond vraagt continue training.

Veilig gevoel

Als je voornamelijk een hond wil om je veiliger te voelen, neem dan best een middelgrote of grote hond en leer haar een aantal basisinstructies: een ‘wacht-‘ of ‘blijf’-commando en een ‘stil’-teken. Je zal je hond waarschijnlijk niet moeten leren blaffen op commando. De meeste doen dat vanzelf als ze de deurbel of een vreemd geluid horen. 

Laat haar die commando’s uitvoeren als je de bel hoort en de deur opendoet. Je bezoeker heeft dan het geblaf gehoord van een redelijk grote hond en ziet haar dicht bij je zitten onder jouw volledige controle. Je hond mag nog nooit gegromd hebben naar iemand in haar leven, maar op dat moment ziet ze eruit alsof ze klaarstaat om je te beschermen. 


Een waakhond is natuurlijk geen failsafe methode. Investeer ook in een deftig bewakingssysteem. Zo blijft ook je hond veilig in het geval van een inbraak. Vind een Security expert in je buurt

waakhond

Recente blogberichten

24 augustus 2021
Doe de jaarlijkse alarmsysteem check!
Lees meer
16 juli 2021
Camerabeelden gebruiken als bewijslast?
Lees meer
16 juni 2021
3 tips om je kinderen met een gerust hart alleen thuis te laten
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.