07 mei 2019

Een kwestie van techniek

Diefstalpreventie begint dus bij het aannemen van goede gewoontes. Daarnaast kan je er ook voor zorgen dat de omgeving rond je huis potentiële inbrekers afschrikt (goed verlichte ingangen, geen overwoekerende beplanting ...). 

En dan zijn er natuurlijk ook nog de technische en elektronische oplossingen die voor een optimale beveiliging zorgen.

  • Mechanische toestellen

Maak het inbrekers extra moeilijk met sloten, veiligheidscilinders en -sleutels, deurkettingen, raamblokken, scharnierbeveiliging... 

  • Alarminstallatie

Een alarminstallatie verwittigt je als iemand je woonst wil binnendringen. 

  • Bewakingscamera’s

Bewakingscamera’s zullen potentiële inbrekers afschrikken. Zorg wel dat je de wetgeving inzake plaatsing en gebruik correct naleeft! Zo moet je je camerabewaking ten laatste de dag voor de ingebruikname aangeven bij het elektronisch loket.


Je camera waakt terwijl je slaapt 

Camera’s worden steeds gesofisticeerder en geven steeds scherpere beelden. Ook op het vlak van nachtzicht gaat de technologie er met rasse schreden op vooruit. Een voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde Starlight camera’s, uitgerust met extreem gevoelige sensoren. Dat betekent dat ze ook bij heel weinig licht een scherp beeld kunnen registreren. 

Het menselijke oog kan nauwelijks nog iets waarnemen zodra de belichting onder de 20 lux gaat. Starlight camera’s kunnen je een scherp en helder beeld geven zelfs bij 0,01 lux-omstandigheden. 

Recente blogberichten

24 augustus 2021
Doe de jaarlijkse alarmsysteem check!
Lees meer
16 juli 2021
Camerabeelden gebruiken als bewijslast?
Lees meer
16 juni 2021
3 tips om je kinderen met een gerust hart alleen thuis te laten
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.