08 augustus 2019

5 tips om je pc optimaal de beveiligen

Je hoort het vaker en vaker: pc’s worden gehackt, er wordt meegekeken via de webcamcamera, gegevens gestolen … Met onze 5 tips beveilig jij je pc optimaal.

  • Installeer een virusscanner

Zonder virusscanner kan er een virus op je pc staan binnen de twaalf minuten nadat je pc verbonden is met het Internet. Zorg er dus voor dat je virusscanner up-to-date is en dat het antivirussoftware bij de tijd is. 

  • Controleer je updates

Controleer of er nieuwe versies van andere geïnstalleerde software beschikbaar zijn en verwijder de software die je niet gebruikt. 

  • Zorg voor een actieve firewall

De firewall is de portier van je pc. Het controleert alles wat van buiten de pc toegang probeert te krijgen tot de pc. Een firewall zorgt dus voor extra bescherming waarvan je niet wil dat het toegang krijgt tot jouw pc.  

  • Gebruik sterke wachtwoorden

Onze persoonlijke gegevens geraken we liefst niet zomaar kwijt, het is daarom belangrijk om sterke en verschillende wachtwoorden te gebruiken. Veel wachtwoorden moeten onthouden is natuurlijk lastig, je kan daarom gebruik malen van een password manager zoals Keepass. 

  • Leer phishing e-mails herkennen

Nu je pc beter beveiligd is, wordt het moeilijker voor internetcriminelen om je computer binnen te dringen. Maar toch worden andere methoden verzonnen om gegevens en geld te stelen. Één van die methodes heet phishing: via mail proberen overhalen om bankgegevens prijs te geven. Pas dus op met deze mails en controleer de afzender. Lijkt het te mooi om waar te zijn? Doe het dan niet of bel even uw bank 

Zit je nog met vragen over jouw veiligheid? Vraag dan raad aan een security expert

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.